[ ]
Головна » 2013 » Листопад » 13 » Конференція ВГО Проти Гіпертензії, м. Трускавець
18:06
Конференція ВГО Проти Гіпертензії, м. Трускавець


Асоціація кардіологів України, ВГО Проти гіпертензії, ДУ ННЦ Інститут кардіології ім. М.Д.Стражеска НАМНУ за підтримки Національної АМН України та МОЗ України провели реєстрову науково-практичну конференцію, присвячену сучасним методам діагностики і лікування артеріальної гіпертензії, яка охоплювала наступні питання: проблеми контролю артеріального тиску, артеріальна гіпертензія і серцево-судинний ризик, сучасні аспекти лікування артеріальної гіпертензії, артеріальна гіпертензія та  цукровий діабет, артеріальна гіпертензія і супутні стани, сучасні технології лікування артеріальної гіпертензії, безпечність медикаментозного лікування, блокатори ангіотензинових рецепторів та бета-адреноблокатори: спірні та невирішені питання, захворювання нирок та артеріальна гіпертензія, сучасні стратегії та рекомендації щодо додаткових інвазивних методів лікування, результати пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.


В її роботі взяли участь близько 300 лікарів та науковців з усіх областей України. Провідними вченими України зроблено 29 доповідей та прочитано 4 лекції з актуальних питань патогенезу, діагностики, лікування і профілактики артеріальної гіпертензії та її ускладнень, супутніх станів, побічних дій антигіпертензивних препаратів, проведено 3 круглих столи та дискусій: «Бета-блокатори у лікуванні артеріальної гіпертензії: за і проти», «Роль контролю частоти серцевих скорочень для пацієнтів з артеріальною гіпертензією», «Пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»





Конференція ухвалила:

•        Продовжити активне виявлення осіб з АГ, впровадження її первинної і вторинної профілактики та  стратифікації ризику.

•        Сприяти формуванню комплаенсу пацієнтів і медичних працівників для підвищення ефективності профілактики  і лікування АГ. Забезпечити 100% диспансерний нагляд хворих з АГ високого ризику.

•        Продовжити роботу по забезпеченню хворих на АГ сучасними лікувальними технологіями. Активно втілювати комбіновану антигіпертензивну терапію, корекцію ризик-факторів та антитромбоцитарну терапію у хворих на АГ високого ризику.

•        Вдосконалити роботу по своєчасному виявленню і патогенетичному  лікуванню симптоматичних гіпертензій. Забезпечити плідну співпрацю з неврологами, ендокринологами та  нефрологами відносно пацієнтів з високим ризиком кардіо-васкулярних ускладнень.

•        Для профілактики артеріальної гіпертензії та порушень ритму підтримати інвестиційну програму,  яка передбачає встановлення скринінгових систем для діагностики синдрому обструктивного апное сну на базі обласних кардіодиспансерів та кардіологічних відділень обласних лікарень. Рекомендовано профільним товариствам різних спеціальностей в регіонах України провести інформаційні доповіді про необхідність широкого  впровадження діагностики та лікування  обструктивного апное сну. Результати обстежень доповідати у звітах на кардіологічних конференціях протягом року.

•        Розробити та впровадити методичні рекомендації для лікарів первинного рівня медичної допомоги стосовно модифікації способу життя для первинної та вторинної профілактики АГ (групи ризику на виникнення захворювання, групи ризику на виникнення ускладнень).

•        Активізувати співпрацю із професорами,  викладачами, студентами ВНМЗ ЗПО – щодо активної роз’яснювальної роботи серед населення. Розробити та впровадити навчальні програми (модулі) - сучасні підходи лікування АГ – для студентів ВНМЗ та курсів підвищення кваліфікації лікарів ЗПО

•        При атестації лікарів обов’язково обговорювати питання сучасних підходів до лікування АГ та хід реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання  цін на лікарські засоби для лікування осіб з ГХ.

•        Вважати доцільним реалізацію соціального проекту: «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здорової  нації».

Переглядів: 619 | Додав: HypD | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *: Email:
Код *: